grb-srbije

Evropsko prvenstvo za seniorke 2011

Neviđeno i nezaboravno - ČESTITAMO + HVALA!!!

Sinoć je Srbija opet pevala himnu zbog odbojke! U neviđenoj i nezaboravnoj atmosferi beogradskog "Pionira" naše najbolje odbojkašice ponovo su osvojle srca svih Srba i prvo evroposko zlato. Krcato gledalište nije se osipalo sve do završetka ceremonije svečanog zatvaranja, među njima je bilo dosta odbojkaških sudija, igralo se i Užičko kolo - zajedno zlatne Srpkinje i srebrne Nemice!

Opširnije...

Hvala administratorima!

Website-maintenanceKoristimo priliku da se posebno zahvalimo svima koji su zaslužni za kreiranje i izgled, kao i ažurnost podataka u okviru specijala EP2011 koji je za vreme trajanja prvenstva postavljen na našem sajtu.
Najzaslužniji za funkcionisanje sajta UOSS, kao i do sada, su Glavni administrator Stanko Jelisić i Predsednik UOSS i urednik sajta UOSS Dejan Jovanović.
Od njih je i potekla inicijativa da se oformi veći tim administratora i urednika, koji će podeliti zaduženja i pravovremeno i kvalitetno ispratiti ovakav događaj.

Administratori sajta su za vreme EP2011 pored Stanka Jelisića bili i Filip Vrndić i Đorđe Stevanović, koji su bili zaduženi za postavljanje delegiranja, pisanje i postavljanje vesti, kao i za pripremu fotografija i postavljanje samih galerija fotografija. Mladi Vladimir Ljamić je pomogao u pravljenju banera EP2011 koji je postavljen na početnoj strani sajta UOSS.

Opširnije...

Vladimir Simonović: Izveštaj iz Zrenjanina

uoss105x50Nakon završetka preliminarne faze Grupe C, Evropskog prvenstva za žene, hteo bih u par reči da kazem, i pohvalim izvanredan učinak i doprinos članova Udruženja odbojkaških sudija Srbije ! Počev od organizacije na samom terenu preko učinka zapisničara i linijskih sudija! Zoran Murić, Milan Pantić, Vladislav Bozović, Petrović Ivan, Milošević Milan, dali su nesebičan doprinos organizaciji i unapređenju svih protokolarnih stvari neophodnih za organizaciju ovako velikog događaja.

Pohvaljujem već viđeno! Po prvi put je sprovedena akcija potpuno ženskog sudijskog kolegijuma (linijske sudije i zapisničari)! Nepravedno bi bilo isticati nekoga ko se posebno istakao, ali svakako je stvorena slika da Novi Sad  i Zrenjanin imaju izvanrednu perspektivu u mladom ženskom kolegijumu, na čiji rad nije upućena nijedna kritika ili prigovor. Precizno, pedantno i odgovorno! Za svaku pohvalu!

Opširnije...

UOSS volontira

uoss105x50Svako veliko sportsko takmičenje ima svoje heroje. Uglavnom su to sportisti koji obeležavaju svojim potezima takvo takmičenje. Ali, u pozadini svakog velikog događaja nalazi se "armija" ljudi koji omogućavaju da se velike sportske svečanosti nesmetano održe. Pored svih zvaničnika, tehničkih lica, organizatora i drugih zaslužnih za funkcionisanje velikih događaja, ogromnu ulogu imaju volonteri. Svako odbojkaško takmičenje u Srbiji pomaže veliki broj volontera, a članovi UOSS su uvek najznačajniji deo tog broja.

Opširnije...

Međunarodne sudije na Evropskom prvenstvu

cev

Evropsko prvenstvo za seniorke, koje se održava u Srbiji i Italiji od 23. septembra do 2. oktobra, sudiće 16 međunarodnih sudija. U preliminarnom takmičenju po grupama za svaku grupu nominovano je 4 sudija. Pogledajte u tabeli raspored nominovanih međunarodnih sudija.

Našu sudijsku organizaciju predstavljaće Zorica Bjelić, FIVB sudija, koja će prvi deo takmičenja suditi u grupi D u italijanskom gradu Busto Arsizio. Detaljnije o svim međunarodnim sudijama možete saznati ovde.

Opširnije...

Linijske sudije i zapisničari na Evropskom prvenstvu - isključivo devojke!

logo_1_transpNa predstojećem Evropskom prvenstvu koje se u Srbiji održava u Beogradu i Zrenjaninu našu sudjisku organizaciju će po prvi put predstavljati isključivo koleginice. Pored neosporne stručnosti i šarm je na njihovoj strani. Ovim je naša organizacija još jednom izvela "pionirski" poduhvat i sigurni smo da će koleginice u potpunosti opravdati ukazano im poverenje.

Zadovoljstvo nam je da ih predstavimo: