grb-srbije

III - Timočka krajina

Potkategorije

Poziv za seminar za sudije sa liste MOL Timok

14272

Seminar za sudije sa liste MOL Timok

seminar zajecarU subotu 13. oktobra u prostorijama Tehničke škole u Zaječaru održan je sastanak - seminar za sudije sa liste MOL Timok. Seminaru je prisustvovalo 20 sudija. Predavanja o Libero igraču, dužnostima I i II sudije, sankcionisanju nedozvoljenog ponašanja i izmenama činila su teorijski deo seminara. Nakon dogovora o suđenju u novoj sezoni usledilo je i polaganje testa iz pravila igre.

Rezultati testa i lista sudija MOL Timok biće objavljeni u ponedeljak na sajtu MOS Zaječar.

 

Opširnije...

Sokobanja: četvoro novajlija

polaganje sokobanjaSedmoro kandidata iz Sokobanje, koji su od 6. septembra uspešno savladali pripremnu teoretsku nastavu iz pravila igre i položili vođenje zapisnika, u subotu 22. septembra pristupilo je polaganju testa. Test je požilo četvoro kandidata i za njih je organizovana trening utamica na kojoj su polagali i uspešno položili praktični deo ispita. Jelena Radivojević, Andrijana Milenović, Milena Jovanović i Stefan Milenković su novi članovi Sudijske komisije MOS Zaječar.
Seminar za nove sudije realizovan je uz pomoć OK "Ozren" iz Sokobanje. Komisija koja je realizovala seminar radila je u sastavu: Bratislav Sefanović, Goran Stanković i Milan Jelenković.

Zaječar na internetu

kompjuterDa bi olakšali komunikaciju klubova, sudija i Međuokružnog odbojkaškog saveza Zaječar od početka jesenjeg dela prvenstva pokrenut je mali sajt na kome je moguće videteti delegiranja službenih lica, raspored utakmica, rezultate i tabele Međuokružne odbojkaške lige "Timok". Sajt je moguće videti ovde.

SK MOS Zaječar: dogovori pred novu takmičarsku godinu

U petak, 9. septembra, održan je sastanak Sudijske komisije MOS Zaječar. Sastanku su prisustvovale i sudije koje su položile za zvanje sudija u Kladovu 6. avgusta 2011.
Dnevni red i zaključci sa sastanka:
1. Izveštaj sa polaganja za viši rang i sa polaganja u Kladovu za rang sudija
Izveštaj o polaganju za viši rang - regionalni sudija je podneo Dejan Dobrivojević, sada već regionalni sudija, koji je polagao na 46. Trofeju Beograda.
Izveštaj o polaganju u Kladovu podneo je Bratislav Stefanović, nacionalni sudija, koji je bio član komisije za polaganje.

Opširnije...

Zaječar: sudijski dogovori pred nastavak Regionalne lige

U četvrtak, 10. marta, održan je sastanak sudija - članova Sudijske komisije Međuokružnog odbojkaškog saveza Zaječar. Sastanak je održan pred početak drugog dela Regionalne lige. Između ostalog, sudije su upoznate sa sistemom sudijskih obrazaca S1, analizirano je suđenje u prvom delu lige, dogovorene su mere za unapređenje i podizanje nivoa suđenja u drugom delu takmičenja i dogovorene smernice za dalji rad. Sastanak je vodio Goran Stanković, predsednik Sudijske komisije MOS Zaječar i kontrolor-delegat Druge lige.