grb-srbije

Seminar za mlade i perspektivne sudije prethodnog vikenda održan na Bledu

Bled1U organizaciji sudijske komisije CEV-a, prethodnog vikenda na Bledu, održan je seminar za mlade i perspektivne evropske sudije. Kao predavači, ovom seminaru prisustvovali su Suzana Maria Rodrigez Hativa (Španija), Fabricio Paskvali (Italija) i naš međunarodni sudija, Vladimir Simonović (Srbija).

Suzana Rodrigez je bila zadužena za psihološki aspekat suđenja. Uputila je koleginice i kolege kako najbolje da se pripreme za utakmice koje ih čekaju u budućnosti. Fabricio Paskvali je govorio o tome kako se koristi nova tehnologija i kako utiče na sam tok utakmice dok je Vlada Simonović imao zaduženja koja se tiču samog terena i suđenja utakmice – ovlašćenja i nadležnosti drugog sudije i korišćenje čelendž sistema.

Koordinatori ovog seminara bili su Predsednk i sekretar sudijske komisije CEV-a, Lučjano Gašpari i Zorica Bjelić.

Seminar je organizovan za samo 20 sudija iz cele Evrope, a među njima je bio i naš, novoproglašeni, međunarodni sudija Jovan Jovanović.

Ovim se najavljuje još jedna uspešna sezona naših međunarodnih sudija koje su u prethodnoj „reprezentativnoj“ sezoni sudile završnice svih evropskih i svetskih takmičenja. Kako su završili reprezentativna takmičenja, želimo im i da nastave klupska i da nas i ovaj put predstave u najboljem mogućem svetlu.

bled2