grb-srbije

Rezultati polaganja testa pred takmičarsku 2017/2018. godinu - Druga liga

druga liga 2U subotu je u Beogradu održan obavezan seminar pred početak takmičenja Druge lige, koje počinje 14/15. oktobra.

Od 109 pozvanih kandidata koji pretenduju da se nađu na listi za ovu sezonu, seminru je prisustvovalo 100 koleginica i kolega iz svih krajeva zemlje.

Seminar je otvorio Predsednik UOSS, Goran Gradinski, koji je pozdravio sve učesnike seminara i izneo svoja očekivanja u novoj sezoni.

Nakon toga je Boris Kolarević, Predsednik KKUS Druge lige, u kratkim crtama analizirao prethodnu sezonu.

Naše međunarodne sudje sa liste Super lige, Stanislava Simić i Aleksandra Balandžić, održale zanimljive prezentaciji i obradile teme "Ovlašćenja i nadeležnosti prvog sudije", "Ometanje igre i greške igrača pored mreže", "Izuzetni slučajevi zahteva za prekid igre i njihove posledice". Pomenute prezentacije će, kao edukativni materijal, dobiti sve osnovne organizacije.

Usledila je pauza za ručak posle čeka su sudije upoznate sa radom u narednoj sezoni. Igor Miljković, Vrhovni sudija Druge lige, dao je par smernica i skrenuo pažnju na neke stvari koje se ove sezone neće tolerisati kako bi takmičenje moglo nesmetano da se odvija.

Na samom kraju seminara, oržano je testiranje.

druga liga 1

druga liga 3

 

 

 

 

 

 

Rezultate testiranja i informacije za koleginice i kolege koje nisu pokazele minimum znanja ili iz opravdanih razloga nisu prisustvovale seminaru, možete pogledati OVDE.