grb-srbije

10 novih koleginica i kolega UOSGN

slika7Sa velikim zadovoljstvom UOSGN iščekuje početak sledeće sezone i nove izazove. Po prvi put posle mnogo godina, nove sudije – 6 devojaka i 4 momka, biće aktivni već od samog starta. Zato je seminar za sticanje zvanja „Odbojkaški sudija" ove godine i održan u periodu od marta do maja meseca.

Nakon dobro organizovanog teorijskog dela seminara, uz brojne novine u radu našeg Udruženja (prezentacija video-materijala, power-point prezentacije Pravila igre, praktična obuka vođenje zapisnika na utakmici 1/4 finala plejofa Niš – Partizan...), održano je testiranje, koje su svi kandidati uspešno prošli.


Nakon toga, kandidati su podeljeni u grupe i polagali praktični deo. Svi kandidati su uspešno položili, usput su od starijih kolega dobijali savete i smernice za ubuduće. Svakako da će tih saveta biti mnogo više kada bude krenula sezona, ali to je i poenta našeg posla – stalni napredak, zar ne?

Veliko hvala Ženskom odbojkaškom klubu „Student" i Odbojkaškom klubu „Desetka" na pomoći i organizaciji utakmica koje su naši kandidati sudili na polaganju.

Naše nove kolege postali su: Sara Mitić, Vladimir Mladenović, Nemanja Ristić, Milica Mirčić, Isidora Pavlović, Anđela Furunović, Tamara Ratković, Biljana Petrović, Filip Tonić, Nikola Veličković i Nejić Katarina.

Komisiju koja je sprovela seminar činile su nacionalne sudije našeg Udruženja: Nikola Brkić, Milica Lošić, Bratislav Dimitrijević i Mario Đorđević.

Našim novim kolegama želimo puno uspeha u sudijskim karijerama.

slika6

slika1

slika2

slika4