grb-srbije

Prva zvanična utakmica bračnog para Balandžić

Sinoćnja utakmica 1/8 finala Kupa Srbije "Vizura" - "Radnički NIS Petrol" nije bila obična. Na njoj je - bar koliko je verovati sećanjima aktivnih sudija i KD - na ovako visokom rangu takmičenja u Srbiji prvi put jedan bračni par obavljao dužnosti prvog i drugog sudije: Predrag Balandžić i Aleksandra Balandžić (devojačko prezime Ernst).

B 1.JPG

Aleksandra i Predrag su se venčali 12. jula 2008. i ovo je bila njihova prva zvanična utakmica kao supružnika. Bilo je, doduše, nekih prijateljskih, u pripremnom periodu, ali ovo je ipak prva zvanična.

B 2.JPG

Sudijske karijere počeli su zajedno 1996. godine. Danas je Peđa na listi sudija Wiener Stadtische Superlige, a Aleksandra, takođe već nekoliko godina, na listi Prve lige.

B 4.JPG

Među odbojkaškim sudijama ovo nije prvi bračni par, ali jeste na ovako visokom rangu. Do sada smo u UOSS imali nekoliko bratskih parova, a sada, evo, i bračnog.

B 6.JPG

B 7.JPG

B 10.JPG

B 11.JPG

I da ne ispadne da su sudije najvažnije: u sinoćnoj utakmici pobedila je "Vizura" 3:1.

P.S: Administratoru sajta UOSS za 18 - 20 godina želimo da objavi vest o utakmici na kojoj su, pored prvog i drugog sudije, još neki članovi sudijskog kolegijuma bili Balandžići.