grb-srbije

Porodični zanat

jovanovici1U subotu, 7. aprila, u S.C. Vizura, odigrana je utakmica poslednjeg kola Prve lige za seniore između ekipa Obilić i Novi Pazar Junior. Naizgled sasvim obična utakmica postaje posebna samo jednim pogledom u zapisnik, gde je u tri različite rubrike upisano isto prezime – Jovanović.

Na mestu drugog sudije utakmice – Dejan Jovanović, FIVB sudija, koji sa ovom sezonom završava bogatu sudijsku karijeru, ostavljajući iza sebe uspehe na najvećim domaćim, evropskim i svetskim takmičenjima. Na mestu prvog sudije – Jovan Jovanović, mladi i perspektivni nacionalni sudija sa liste Prve lige. Na mestu kapitena ekipe Obilić – Raško Jovanović, talentovani odbojkaš, a odskora i sudija sa liste Regionalne lige Beograda.

 

Na osnovu toga, lako bi se moglo zaključiti da je Jovanović veoma često prezime u našoj zemlji, da iza ove priče ne stoji jedan sasvim drugačiji zaključak – da se iskustvo i ljubav prema odbojci prenose kao porodično nasleđe, s kolena na koleno, kao i da je budućnost sudijskog zanata u Srbiji u pravim rukama.

jovanovici2

To su nam dokazali Dejan i njegovi sinovi, Joca i Raško, koji su u ovoj utakmici sa uspehom spojili svoja iskustva i veštine. Bilo je zadovoljstvo gledati na delu jednog od najboljih svetskih sudija, kako učestvuje u odbojkaškoj predstavi, rame uz rame sa sinovima, koji su, svako u svojoj ulozi, pokazali da predstavljaju sjajnu budućnost srpske odbojke.

Rezultat utakmice za ovu priču i nije toliko važan. Ono što je važno je da je jedna lepa slika stavljena u porodični album Jovanovića, a i na naš sajt, jer ipak smo mi jedna velika odbojkaška porodica.