grb-srbije

Bez pauze za naše međunarodne sudije

CEV logoKao što ste mogli primetiti čitajući rubriku Na terenu, dok većina naših članova nema obaveza tokom leta to isto ne važi i za naše međunarodne sudije. Međunarodnih takmičenja je puno, a to znači i puno obaveza za sve međunarodne sudije.

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je imena zvaničnika na XXIX EP 2015. u konkurenciji seniorki, koje će se odigrati od 26. septembra – 4. oktobra u Belgiji (Antverpen) i Holandiji (Ajndhoven, Apeldorn, Roterdam). Zorica Bjelić, član Sudijske komisije CEV, određena je za predsednika Specijalne sudijske komisije na EP 2015, dok je Goran Gradinski, međunarodni sudija iz Srbije određen za jednog od 20 arbitara koji će suditi utakmice na Prvenstvu Evrope za seniorke.

Pored muške seniorske reprezentacije, Srbiju će na XXIX EP 2015, koje će se odigrati od 09. – 18. oktobra u Torinu i Busto Arsiciju, u Italiji, i Varni i Sofiji (finale) u Bugarskoj, predstavljati i Vladimir Simonović, međunarodni sudija iz Srbije, koji će suditi utakmice na EP u Bugarskoj i Italiji.

Takođe, stigle su i nominacije za Svetsko prvenstvo za žene U18 koje se održava u Peruu od 7. do 16. avgusta 2015. godine na kome će suditi naš međunarodni sudija Mirko Janković; i Svetsko prvenstvo za muškarce U19 koje se održava u Argentini od 14. do 23. avgusta na kome će suditi naš međunarodni sudija Ivan Lazarević.