grb-srbije

S. Milošević i prof. dr V. Ćuk supervizori FIVB u Svetskoj ligi – sudiće G. Gradinski, V. Simonović i I. Lazarević

fivb-world-leagueJubilarno XXV izdanje Svetske lige počinje 23. maja 2014. godine. Specifičnosti ovogodišnjeg izdanja su da je broj učesnika povećan sa 18 na 28, koji su podeljeni u 7 grupa sa po 4 reprezentacije. Pored seniora Srbije, koji će ove godine 17. put igrati u Svetskoj ligi, Srbiju će predstavljati Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS i prof. dr Vladimir Ćuk, koji će biti supervizori FIVB, kao i Goran Gradinski, Vladimiri Simonović i Ivan Lazarević, međunarodne sudije iz Srbije.

 

- Slobodan Milošević će biti supervizor FIVB na utakmicama A grupe I divizije Italija – Poljska, koje će se odigrati 6. i 8. juna u Bariju i Rimu, kao i na mečevima E grupe II divizije Koreja – Portugalija, koje će se odigrati 14. i 15. juna u Ulsanu.

- Prof. dr Vladimir Ćuk će biti supervizor FIVB na utakmicama A grupe I divizije: Brazil – Italija, koje će se odigrati u Žaragua do Sul, 23. i 24. maja, Iran – Brazil u Teheranu, 13. i 15. juna, i Poljska – Iran u Gdanjsku, 4. i 5. jula.

- Goran Gradinski će suditi utakmice D grupe II divizije: Argentina – Nemačka u Salti, 31. maja i 1. juna, i Japan – Nemačka u Košigaji, 28. i 29. juna.

- Vladimir Simonović je delegiran za mečeve C grupe II divizije Kanada – Belgija u Vankuveru, 13. i 14. juna, i utakmice E grupe II divizije Češka – Koreja u Češkim Budejovicama, 5. i 6. juna.

- Ivan Lazarević će suditi utakmice E grupe II divizije Portugalija – Koreja, koje će se odigrati u Povoa de Varžimu 5. i 6. jula.