grb-srbije

Vladimir Simonović sudi na Svetskom klupskom prvenstvu 2014.

simonovic-vladimirOsmo po redu svetsko klupsko prvenstvo u konkurenciji odbojkašica održaće se od 07. do 11. maja 2014. god. u švajcarskom gradu Cirihu. Za sada su poznata dva kluba učesnika: domaćin i organizator turnira Volero Zurich (SUI) i pobednik Južne Amerike ekipa SESI-SP (BRA). Na turniru će učestvovati i pobednici kontinentalnih turnira Evrope i Azije, kao i dve ekipe koje će dobiti specijalno pravo učešća, o čemu će zajednički odlučiti FIVB i organizator turnira.

Srbiju će u Cirihu predstavljati naš međunarodni sudija Vladimir Simonović, čime se još jednom pokazalo koliki renome imaju odbojkaške sudije iz Srbije, na šta svi možemo da budemo ponosni. Sve čestiteke Vladi i želimo mu uspešne mečeve u Švajcarskoj!

 

Za razliku od svetskog klupskog prvenstva za odbojkaše, svetsko klupsko prvenstvo za odbojkašice je u dosadašnjih 7 edicija imalo 7 različitih klubova pobednika iz 4 zemlje. Brazilske ekipe su se popele na podijum namanjen pobedniku 3 puta, ekipe iz Turske 2 puta, dok su ekipe iz Azerbejdžana i Italije tu čast imale samo po jedanput.