grb-srbije

UOS Kraljevo: tri kursa za sudije, deo legitimacija svečano predat u Novom Pazaru

U periodu oktobar - novembar 2011. Udruženje odbojkaških sudija Kraljevo organizovalo je tri odvojena kursa za sticanje zvanja odbojkaški sudija. Komisija za unapređenje suđenja u sastavu Milorad Kovačević i Tomislav Radakovic, obojica KD Superlige i Prve lige, zatim Gordan Vilimanović, međunarodni sudija, i sekretar Branko Kužić, uspešno je odradila kurseve i kraljevačka sudijska organizacija je brojnija za 26 članova.

 

Posle dužeg perioda u Novom Pazaru je održan kurs, pre svega zahvaljujući dr Vladanu Miliću, KD Superlige i Prve lige, koji je animirao kandidate sa tog područja, obezbedio prostor za održavanje kursa i testiranje, salu i ekipe za praktično polaganje ispita. Slobodno se može reći da bi ovako kvalitetan kurs bez njega bilo nemoguće održati. Na kursu u Novom Pazaru uspešno je položilo 11 kandidata, od kojih su dva sa teritorije UOS Zlatiborskog i Moravičkog okruga.

 

 alt

 

Paralelno su održani kursevi u Kraljevu, gde je uspešno završilo 12 novih sudija, i u Trsteniku, gde je položilo pet novih sudija.

alt

 

Svi kandidati su pokazali visok stepen zainteresovanosti, ozbiljnosti i početnog znanja, tako da je komisija bila veoma zadovoljna prikazanim kvalitetom suđenja tokom prvih koraka kraljevačkog sudijskog podmlatka.

alt

 

Za sve koleginice i kolege su urađene sudijske legitimacije, koje su članovima iz Novog Pazara svečano uručene 4. decembra pred utakmicu Prve lige Novi Pazar - Borac, što je publika srdačno pozdravila.