grb-srbije

Završena sudijska karijera prof. dr Vladimira Ćuka

Prof. dr Vladimir Ćuk sinoć je odsudio svoju poslednju utakmicu kao aktivni sudija. Vladimir kao prvi sudija i njegov brat Dragutin sudili su pred 2.200 gledalaca u belgijskom gradu Mazeiku utakmicu Indesit Lige šampiona za muškarce između domaćeg Nolika i portugalske ekipe Vitoria SC (3:0). Pre utakmice obavljena je svečanost na kojoj su prof. dr Vladimiru Ćuku u znak zahvalnosti za dugogodišnju blistavu karijeru međunarodnog sudije posebno priznanje uručili stariji potpredsednik CEV Filip Berben i član Sudijske komisije CEV Jozef Mihils.

Sudijska karijera prof. dr Vladimira Ćuka trajala je 37 godina, od čega je 31 godinu sudio utakmice na najvišim ligama SFRJ, SRJ, SCG i Srbije, a 21 godinu utakmice na međunarodnim takmičenjima FIVB i CEV. Prvi je čovek naše sudijske organizacije od 1998. godine, a poslednju utakmicu koju je odsudio u našim prvenstvima, kao i sinoć - sa bratom Dragutinom, bila je odlučujuća, peta utakmica muškog plej-ofa u takmičarskoj godini 2007/2008, Radnički – Crvena zvezda (2:3).

Prof. dr Vladimir Ćuk je od ove takmičarske godine delegat-kontrolor na utakmicama Wiener Städtische Superlige i Prve lige.