grb-srbije

Đorđe Zelenvić - Kandidat za međunarodnog sudiju

slika10.jpgU periodu od 15.12 – 23.12 u Ankari od strane CEV organizovan je kurs za sticanje zvanja medjunarodni odbojkaski sudija.

Ovo je bio kurs koji je po prvi put organizovan od strane jedne kontinentalne konferderacije a ne FIVB kao sto je do sada bio slucaj. Kurs je bio organizovan nakon nekoliko godina pauze u organizovanju kurseva.

Na kursu je ucestvovalo 32 kandidata iz 27 evropskih zemalja. Predavaci na kursu bili su gdja Zorica Bjelic i gdin Jarmo Salonen dugogodisnje FIVB sudije. Pored dvoje pomenutih renomiranih predavaca kursu je prisustvovao u ulozi domacina I organizatora I gdin Aziz Yener koji je svojim znanjem I iskustvom svakako doprineo kvalitetu rada.

Takmicenje je bilo organizovano u hramu odbojke sportskoj dvorani Baskent I Bestepe u sjajnim uslovima. Paralelno su odrzani I muski I zenski turnir. Ekipe ucesnice su bile mladje nacionalne selekvcije Turske, ekipe iz super, prve I druge lige Turske.

Pored standardnih tema koje su uobicajene za kurseve I sudijske seminare poseban akcenat je stavljen na modern filzofiju sudjenja, primenu novih tehnologija I psiholoski aspekt u sudjenju.

Svi kandidati su uspesno polozili kurs.

Sjajni domacini iz Turske su dali svoj maksimum da kurs protekne u najboljem redu I u tome su maksimalno uspeli.

Đorđe Zelenović