grb-srbije

Završena sezona odbojke na pesku: Naše sudije ostavile trag na međunarodnom pesku!

Iza nas je još jedna uspešna sezona odbojke na pesku. Naše sudije su i ovog puta pokazale svoje umeće i opravdali ukazano poverenje. Nakon sedam gradova, masters turnirom u Somboru koji se održavao od 15. do 18. avgusta završilo se nacionalno prvenstvo. Delegiranje sudija na domaćim takmičenjima, ispratili smo na sajtu UOSS. Međutim, naše sudije bile su angažovane i na međunarodnim turnirima.

Naš međunarodni sudija Vladimir Milošević započeo je sezonu, ujedno i kalendarsku 2019. godinu sudeći od prvog do šestog januara na FIVB4* turniru u Hagu. Nakon Holandije, sudija Milošević bio je delegiran na FIVB1* turniru u Geteburgu od 17. do. 21. maja, a u maju je svoju sezonu započela i naša Aleksandra Šućur Kontinental kupom u Portorožu koji se odigravao od 10. do 13. maja. Saška i Vlada maj su nastavili radno, sudili su Igre malih zemalja Evrope od 28. maja do prvog juna u Budvi, a organizatori pozvali su i naše kolege Nikoliju Čodanović i Milana Grbića. U tom periodu Robert Leko sudio je u Češkoj FIVB4* turnir na kom je bio prvi sudija finala!

Saška, Vlada i Robert, naše najbolje sudije odbojke na pesku, početkom juna sudili su i Kontinental kup u Novom Sadu, a pored njih od strane organizatora bili su pozvani i Slobodan Luković i Milan Grbić. Sezonu je Robert Leko nastavio u Varšavi, od 10. do 16. juna na FIVB4* turniru na kom je bio prvi sudija meča za treće mesto. Nakon Poljske, Leko je sudio na međunarodnom turniru od 4* u Portugalu i tada je bio prvi sudija finala. Na FIVB turniru od 5* koji se odigravao od 29. jula do četvrtog avgusta u Beču, Leko je bio angažovan i kao prvi sudija ¼ finala.

Sezonu je nastavio Vladimir Milošević, koji je od prvog do četvrtog avgusta sudio finale švedskog nacionalnog prvenstva u Halmštadu, a zatim i FIVB 1* od šestog do desetog avgusta u Vaducu u Lihtenštajnu.

Evropsko prvenstvo u Moskvi od petog do 11. avgusta Robert Leko sudio je kao prvi sudija finala. Našem kolegi iz Sremskih Karlovaca prestoji još jedan međunarodni turnir od 5* u Rimu.

Leku želimo da sudi još jedno finale, a našim međunarodnim sudijama Aleksandri Šućur i Vladimiru Miloševiću još mnogo turnira na međunarodnoj sceni i da nastave da dopinose ugledu našeg sudijskog udruženja.

Nikolija Čodanović/Dragan Grbić