grb-srbije

Počinje svetsko Prvenstvo za seniore

wc ita bulČetiri godine je prošlo od spektakularnog otvaranja Prvenstva Sveta u Poljskoj gde je oboren rekord u gledanosti. Četiri godine reprezentacije su imale vremena da se spreme, podmlade i uigraju za novu svetsku smotru, za novo svetsko Prvenstvo. Večeras počinje 19. Prvenstvo najboljih svetskih, muških odbojkaških reprezentacija.

Domaćini će biti Bugraska i Italija u svojih 9 gradova, a finalni deo takmičenja održaće se u Torinu.

Bugarska će biti domaćin u Varni, Rusu i Sofiji dok će italijanski gradovi domaćini biti Bari, Bolonja, Milano, Rim, Torino i Firenca. Ekipe su podeljene u četiri grupe po šest reprezentacija. Domaćini, Bugrska i Italija, igraće u grupi D i grupi A.

Reprezentacija Srbije otputovala je u Bari gde svoje takmičenje počinje 12. septembra kad će se sa druge strane mreže naći SAD. Pored našeg prvog protivnika u grupi C, naši momci odigraće i mečeve sa Kamerunom, 13. septembra, Tunisom, 15. septembra, Australijom, 16. septembra i Rusijom, 18. septembra. Sve mečve, kako naše reprezentacije, tako i ostalih, možete pratiti direktno na kanalima SportKluba po sledećem rasporedu.

Pored reprezentacije Srbije, naš predstavnik na svetskom Prvenstvu biće i međunarodni odbojkaški sudija iz Kragujevca, a ujedno i Predsednik UOSS, Vladimir Simonović.

O tome, više možete pročitati OVDE.