grb-srbije

Žensko klupsko Prvenstvo afričkog kontinenta

wavchJuče je u Kairu završeno klupsko prvenstvo afričkog kontinenta. Prvenstvo je održano od 05. do 15. marta, a učestvovalo je 16 ekipa podeljenih u četiri grupe.

U prethodnih nekoliko godina, kao plod dobre saradnje CEV i CAVB, CEV delegira jednog neutralnog sudiju koji sudi ovo takmičenje. Ove godine, ali ne i prvi put od kada postoji ova praksa, delegiran je sudija iz Srbije. Vladimir Simonović,  međunarodni sudija iz Kragujevca, u ponedeljak je otputovao u Kairo kako bi sudio završnicu najjačeg afričkog klupskog takmičenja za žene. Nakon što je završena prva, grupna faza, ukrštale su se po dve najbolje plasirane ekipe iz pomenute četiri grupe.

Vlada je sudio obe polufinalne utakmice kao prvi sudija. U prvom polufinalu su se sastali Al Ahley (EGY) - Pipline (KEN), a utakmica je posle 1 čas i 53 minutra završena pobedom Al Ahley-a rezulatatom 3-1. Nakon kraće pauze, usledila je i druga polufinalna utakmica gde su se sastali Prisons (KEN) - Carthage (TUN). Utakmica je završena pobedom ekipe iz Tunisa rezultatom 3:1.

Dan kasnije, 15. marta, odigrana je i finalna utakmica, između domaćeg Al Ahley-a i Carthage iz Tunisa. I ovu utakmicu, kao prvi sudija, sudio je Vladimir Simonović.

Utakmica je završena rezultatom 3:0 za domaću ekipu koja je time postala najbolje ženska ekipa u Africi.

Već početkom sledeće nedelje, naše međunarodne sudije pored završnice domaćeg prvenstva, imaju obaveze i na međunarodnoj sceni koje počinju već u utorak, a utakmice ćete kao i uvek moći uživo da pratite preko linkova postavljenih na sajtu UOSS.