grb-srbije

Boris Kolarević Vrhovni sudija Super, Prve i Prve B lige

BK10. septembra 2017. godine, Predsedništvo UOSS raspisalo je konkurs  za popunu upražnjenog mesta Vrhovnog sudije Super, Prve i Prva B lige, koji je trajao do 15.09. Na sednici Predsedništva održanoj u petak 22.09.2017. godine, razmatrane su pristigle prijave i nakon kraće diskusije o biografijama prijavljenih kandidata, Predesdništvo je jednoglasno donelo odluku o imenovanju Borisa Kolarevića kao najpodobnijeg kandidata da na toj funkciji zameni Dušana Kesera.

Boris Kolarević, Odbojkom je počeo da se bavi 1983. godine u OK “ Jedinstvo” iz Stare Pazove, a u toku igračke karijere nastupao je I za OK “ Mladost” iz Nove Pazove, OK “ Vojvodinu” iz Novog Sada, OK “ Futog” i na kraju OK “Borac” iz Starčeva. Igračku karijeru završio je 1998. godine, jer su se stvorili uslovi da, kao sudija, napreduje na tadašnju Prvu B ligu, koja je u to vreme bila drugi stepen takmičenja.

Na listu Superlige ušao je 2000. godine i za petnaest sezona odsudio devet Finalnih turnira KUP-a i 23 utakmice Finala Play-off-a. Kurs za međunarodnog sudiju položio je 2005. godine u Sofiji i za deset godina odsudio 92 međunarodne utakmice od kojih su najznačajnije Finale Kupa CEV dva puta I Finale Prvenstva Evrope za juniore. Pored toga, sudio je na Prvenstvu sveta za igrače do 19 godina, Univerzijadi, Kvalifikacijama za OI itd. Sudijsku karijeru završio je 2015. godine, nakon čega obavlja dužnost Kontrolora-delegata na utakmicama Super I Prve lige.

U dva navrata obavljao je dužnost Vrhovnog sudije UOSV ( 2007/08., 2008/09. I 2016/17.), a pre dve sezone izabran je za Predsednika KKUS Drugih liga.

Diplomirao je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu (mašinski odsek) i od 1998. godine radi na rukovodećim mestima u firmi “Pionir Internacional”.

Borisu želimo puno uspeha na novoj funkciji.

Odluku Predsedništva možete pogledati OVDE.