grb-srbije

Sudijske pripreme za Evropsko prvenstvo za juniorke

Bliži se početak CEV Prvenstva Evrope za juniorke 2010 koje će se odžati od 3. do 12. septembra u Nišu i Zrenjaninu. Po tri utakmice dnevno u oba grada predstavljaju veliki izazov i za Odbojkaški savez Srbije i za sve one koji su se na različite načine uključili u organizaciju ovog velikog odbojkaškog događaja. Kao i obično u takvim prilikama, članovi UOSS uveliko učestvuju u pripremama. U sudijskom delu priprema, jedan od važnih detalja je priprema zapisničara i linijskih sudija. Za koordinaciju po pitanju vođenja utakmica uz pomoć elektronskog zapisnika "zadužen" je Goran Jovanović - Đovani, koji javlja da je stanje u ovom segmentu sledeće:

NIŠ:

Već ranije obučeni članovi Udruženja odbojkaških sudija grada Niša, koji su elektronski zapisnik vodili prošle i ove godine: Mlica Nikolić, Mario Đorđević, Bratislav Dimitrijevic i Milena Keser obavili su kontrole i vežbe na trening-utakmicama reprezentacije Srbije (Srbija Italija 2x) i, uz kordinaciju međunarodnog sudije Mirka Jankovića, spremno dočekuju početak takmičenja.

ZRENJANIN:

U okviru priprema 26.8.2010. u OŠ "MiloŠ Grbić", obavljena je prva instruktaža i obuka za članove Udruženja odbojkaških sudija Okruga Srednji Banat . Treba napomenuti da je sala bila mala da primi sve zainteresovane članove. Pored delegiranih koleginica i kolega, pozivu za obuku i instruktažu odazvao se veliki broj članova UOSOSB koji će na predstojećem Evropskom prvenstvu da rade posao linijskih sudija, zapisničara ili rukovalaca semaforom. Obuka je obavljena uz maksimalnu pažnju i sa velikim interesovanjem za specijalne situacije. Koleginice i kolege koje će biti delegirane za vreme EP, a uspešno su savladali obuku su Dajana Marić, Olja Marić, (koje su na turniru “Dani piva” u finalanoj utakmici Klek-Novi Sad obavile i dodatnu praktičnu obuku), zatim Sanja Ristić, Milijana Salatić, Ivan Babić, Milica Ćurić i Duška Bokić.

U predstojećem periodu planirano je da se i u Zrenjaninu i u Nišu još obave provere i vežbe kako bismo početak prvenstva sacekali spremni. U međuvremenu su pristigla od CEV-a korisnička imena, lozinke za rad kao i NOVI protokol pre i u toku utakmice u varijantama državnih timova sa intoniranjem himni.