grb-srbije

Beogradske sudije spremne za play-off

U Beogradu je prošle nedelje održana sudijska radionica, a povod za istu bio je početak Play off-a Superlige.

Radionici je prisustvovalo 70 sudija sa lista Druge lige i liga mlađih kategorija, a predavači su bili Goran Gradinski, Predsednik UOSS i SO OS Beograda, Dejan Jovičić, Koordinator za praćenje mladih sudija i Branislav Jovančić, Sekretar UOSS i Vrhovni sudija SO OS Beograda.

Kao što je praksa cele ove sezone, svako u organizaciji ima neko zaduženje kada je u pitanju praćenje mlađih sudija. Tako su angažovane skoro sve sudije sa lista Superlige, Prve lige, Prve "B" lige, Druge lige kako bi edukovali mlade kolege. Nakon analize izveštaja koji su pristigli do sada, teme radionice su bile najčešće greške koje su se dešavale tokom dosadašnjeg dele prvenstva kao i uloga linijskih sudija i zapisničara i priprema za predstojeći play off.

Da sudije ne prate samo svoje utakmice već su uključeni u dešavanja na domaćim i stranim terenima, pokazalo se na osnovu nekoliko pitanja koja su postavljena, a vezana su za nedavno završene finalne turnire Kupa Srbije kao i za neke od evropskih liga koje se prenose direktno. Za tačne odgovore na postavljena pitanja, podeljene su i prigodne nagrade koje je obezbedila SO OS Beograda.

Svim koleginicama i kolegama želimo dobre utakmice tokom predstojećeg play off-a i da budu na još višem nivou nego što su bili tokom regularnog dele prvenstva.

(fotografije sa ove radionice nisu dostupne iz tehničkih razloga)