grb-srbije

Beogradske sudije proslavile kraj godine

20161221 2200331U utorak je u beogradskom Belgrade city hotelu održana prednovogodišnja radionica nekon koje je usledilo i druženje u restoranu pomenutog hotela.

Radionici je prisustvovalo preko 70 sudija sa liste Regionalne lige, a na samom početku predstavljene su nove kolege koje su pre nepunih mesec dana položile kurs i koje su odmah uključene u rad organizacije.

 

 

 

 

Na osnovu prikupljenih izveštaja svih članova Komisije za praćenje mlađih sudija, koju čine skoro sve sudije sa lista Super i Prve lige, došlo se do zaključka da treba obraditi oni segmenti u kojima su praćene sudje najviše grešile, a to su:

- Kretanje II sudije

- Kriterijum 

- Održavanje disciplne svih učesnka odbojkaške utakmice

- Pozicije igrača

Radionicu i pomenute teme obrađivali su Goran Gradinski, Dejan Jovičić i Branislav Jovančić dok su svoj doprinos dali i članovi Predsedništva, Svetlana Zotović i Vladan Prica kao i sudija sa liste Prve lige, Milica Davdović.

Nakon više od dva sata uspešnog rada i aktivnog učestvovanja velikog dela prisutnih završen je radni deo radonice.

Učesnici su, u anketi, radionicu ocenili najvišom ocenom, uz prelog da se ovakvi radni seminari organizuju češće.

S obzirom da težak rad zaslužuje i težak odmor, u režiji SO OS Beograda, drugu godinu zaredom, organizovana je i večera kojoj su prisustvovali svi učesnci radionice.

Utakmicama koje se igraju za vikend 24/25.12. završavaju se takmičenja koja se igraju u ovoj godini, a nastavak se očekuje vrlo brzo, već početkom 2017. godine.

U nadi da će nam naredna godina biti još uspešnija, želimo vam srećne praznike.