grb-srbije

Vlada Simonović na turniru Top Volley (3)

5000 ljudi na finalnoj utakmici, izvanredna borba, dobro odsuđena utakmica (uvek može bolje)! Ko god pokaže interesovanje, zalaganje i napredak, neka na sebi radi, na pripremi pred utakmicu za postizanje balansa između fizičke i umne spreme i uspeh neće izostati! Gledajte utakmice..., učite..., pitajte..., to su u najkraćem saveti mladima gde ću i sebe svrstati. Iskoristimo jačinu, poziciju i znanje svojih starijih kolega da ih dostojno zamenimo, i nadam se uspemo njihov nivo da dostignemo. O srpskim sudijama se čuju samo reči hvale!

Utakmicu je teško komentarisati, ja do sada nisam bio u situaciji da sudim takvim svetskim zvezdama, ali zaista je pravo uživanje! Uspeh i zadovoljstvo pokreću... uložite u sebe i uživajte u svakom trenutku svog sudijskog posla!

Nadam se da ćemo još dugo uspešno trajati... Srećnu Novu godinu želim svim odbojkaškim radnicima, puno zdravlja, porodičnih, sportskih i poslovnih uspeha. Živeli!

 

Prethodna Vladina javljanja izgledaju ovako:

Nemam reči da prikrijem oduševljenje!Nakon dva takmičarska dana, nemam reči da opišem kvalitet odbojke na ovom turniru! Vrhunski timovi, vrhunski pojedinci, evropski šarm i talenat, brazilska drskost i azijska disciplina. U prilici sam bio da do sada vidim i budem direktan akter neverovatno empirijski dobrih stvari. Propustio sam da kažem da je vrhovni sudija turnira predsednik Evropske sudijske komisije Jan Rek i da sam zaista u prilici da čujem izvanredne sudijske priče gospodina Reka.

Prvog dana bio sam drugi sudija na meču Unilever (Brazil) - Dinamo (Rumunija). Verovatno za mnoge, kao što je i za mene bilo, neverovatno saznanje da je trener Brazilki niko drugi do Bernardo Rezende! Izazov pre svega, biti sudija na utakmici u kojoj jedan od najvećih svetskih odbojkaških "provokatora" stoji tik pored vas! Mislim da ne treba komentarisati da je njegov protivnik na drugoj strani selektor šampiona Evrope Zoran Terzić. Nemam reči da prikrijem oduševljenje!

Drugog dana sam bio prvi sudija na "Srpskom derbiju" Volero (Švajcarska) - Dinamo (Rumunija). Za mene mnoga iskustva počinju tamo gde nestaje reči. Možda duboko u sebi krijem slobodu pisanog izražavanja, možda bih i mogao da izvučem najdublju metaforu sopstvenog mišljenja i zadovljstva poslom kojim se bavim, ali ću to ostaviti nekom drugom rečitijem, da na nekom narednom takmičenju ove vrste izgovori te reči prevučene svim zanosom posla kojim se bavimo, i da reči koje odslikavaju zadovoljstvo pretvori u maštovitiji sklad saznanja i iskustva.

Danas sam II sudija na finalnoj utakmici Rabita (Azerbejdžan) - Kan (Francuska). Šta reći, kako se osećam…? Uauuuuu!

Instrukcije ne pominjem... imali smo prilike da saznamo dosta toga ove godine, i gotovo su iste. Želim da prenesem samo tačnu informaciju koju nam je jutros rekao gospodin Rek: za sada je savet da se nova uniforma, viđena na Svetskom kupu, ne kupuje! Ne postoji još uvek tačna informacija šta će se ubuduće desiti i, naravno, svi ćemo biti na vreme obavešteni o promenama.

Posebnu zahvalnost dugujem OSSRB i UOSS na ukazanom poverenju.

Završni izveštaj, naravno, predstoji. Pozdrav.

(prvo javljanje izgleda ovako):

Poštovane kolege i prijatelji,dan pred početak turnira Top Volley koji se već tradicionalno održava u Bazelu, želim da vam iznesem par utisaka i zapažanja. Turnir se godinama unazad održava uvek u ženskoj konkurenciji i učešće uzimaju po običaju vrhunske svetske ekipe, po pozivnici Švajcarske odbojkaške Federacije. Ove godine će učestvovati ekipe: Dinamo Bukurešt - Rumunija, Unilever Rio de Janiro - Brazil, Severstal Cherepovets - Rusija, Rabita Baku - Azerbejdžan, VoleroZürich - Švajcarska i RC Cannes - Francuska.

Četvorica sudija iz Švajcarske: Milan Labašta iz Češke i ja, delegirani smo za ovaj turnir, a već smo primili i prve nominacije. Prvog dana sam delegiran kao drugi sudija na meču Dinamo Bukurešt - Rio de Janeiro, a drugog dana kao prvi sudija na meču Volero Zürich - Dinamo Bukurešt.

U ranijim obraćanjima pisao sam da su ovo zaista prave prilike i zaista pravi izazovi da se jedna karijera potvrdi ili prikaže. Turnir je jako dobar i kvalitetan, tako da se iskreno nadam da ću dostojno reprezentovati federaciju i organizaciju iz koje dolazim.

Mislim da o kvalitetu turnira dovoljno govori informacija da će u šest timova učesnica zaigrati 15 igračica iz Srbije, a ekipe voditi četvoro naših trenera... (uz mogućnost da nekoga nehotice nisam ubrojao).

Do narednog javljanja želim vam dobro predpraznično raspoloženje!

Vladimir Simonović