grb-srbije

IN MEMORIAM: ČASLAV JANKOVIĆ 25.09.1948.-15.04.2016.

Caslav Jankovic

Rođen je 25.09.1948. godine u Radosinu, opština Babušnica. Osnovnu školu je završio na jugu Srbije, a u Zagrebu srednju vojno-tehničku školu.

Posle završetka škole radio je u Zagrebu, a 1969.godine zbog prekomande seli se u Sombor. U Somboru je započeo dve doživotne ljubavi: upoznao Ljubicu, sa kojom je ostao u braku do kraja života i počeo se baviti odbojkom, isto do poslednjeg dana. Igrao je odbojku za odbojkaški klub "Zefir" iz Sombora a pomalo se bavio i trenerskim poslom u ženskom klubu.

Početkom osamdesetih godina prelazi u Novi Sad i počinje aktivno da se bavi suđenjem. Tokom godina napredovao je do najvišeg ranga pa je sudijsku karijeru završio na listi sudija Prve A lige. Nakon sudijske karijere obavljao je dužnost delegata/kontrolora na najvišem rangu takmičenja. U okviru Odbojkaškog saveza Vojvodine i sudijske organizacije imao je brojne funkcije: član Predsedništva, Vrhovni sudija, Komesar takmičenja Udruženja odbojkaških klubova Vojvodine.

Najveći ponos i radost Časlava su bili i ostali sin Siniša i unuk Aleksa.

Komemorativni skup će se održati u četvrtak 21. 04. 2016. g. u velikoj sali Sportskog saveza Vojvodine (Masarikova 25/III) u 11:30h a sahrana istog dana u 13:30h na Gradskom groblju u Novom Sadu (Rumenački put 65).