grb-srbije

Beograd: Najposećenija sudijska radionica

radionica 22

U prstorijama hotela "Belgrade city" održana je prva ovogodišnja sudijska radionica koju su vodili Predsednik Goran Gradinski, članovi Predsedništva Biljana Milinković i Igor Miljković i sekretar Branislav Jovančić.

Utisci od pre nešto više od dva meseca (kada su nakon radionice sudije imale priliku da se druže u restoranu pomenutog hotela) se nisu još slegli, a organizovana je nova sudijska radionica koja je služila kao priprema pred nastavak takmičenja na ligama beogradskog regiona.

Тeme:

·         Analiza rada i rezultata prvog dela takmičenja

·         Zadaci i očekivanja za predstojeći deo takmičenja

·         Zamene igrača i neosnovani zahtevi u uslovima u kojima se igraju utakmice mlađih kategorija

·         Rad u grupama

Analizu rada prvog dela takmičenja izvršili su Dragan Grbić, Stanislava Simić, Vladan Prica, Predrag Balandžić i Darko Savić (Dejan Rogić je bio opravdano odsutan) koji su u pomenutom delu sezone pratili mlađe sudije.

Sveukupan utisak je da se nivo suđenja ovim načinom rada podigao na viši nivo pa je doneta odluka da se ovaj vid rada sa mladim sudijama nastavi i u drugom delu prvenstva.

Prisutnima se obratila i Komesar takmičenja OSB, Zorica Bjelić kako bi prisutne obavestila o njihovim obavezama prema Odbojkaškom savezu Beogrda kako bi administracija istog mogla nesmetano da funkcioniše.

Za kraj radionice na kojoj je bilo prisutno rekordnih 90 članova naše organizacije, sudije su podeljene u grupe u kojima su timskim radom dolazile do rešenja raznih situacija iz Casebook-a. Nakon rešenog zadatka, "kapiten" svake od grupa je prezentovao rešenje zadate situacije, a svi prisutni su diskutovali i iznosili svoje mišljenje da li je ili ne situacija rešena na pravi nečin.

Sledeći radni seminar planiran je u martu.