grb-srbije

Jedan od najuspešnijih seminara u organizaciji UOSS

U Šapcu je 9. I 10. oktobra održan seminar UOSS za sudije, KD i D sa liste WS Superlige i Prve lige za sezonu 2015/16. 

Sabac 01.1

Na seminaru je, kroz predavanje koje su održale međunarodne sudije Stanislava Simić i Aleksandra Balandžić,  obavljena analiza promena pravila igre koja su usvojena na Kongresu FIVB –a 2014. godine sa posebnim osvrtom na promenjeno pravilo u vezi dodira mreže koje će u našim takmičenjima početi da se primenjuje sa početkom takmičarske sezone 2015/16, tačnije od 15. oktobra sa utakmicom Superkupa za žene (TENT – Vizura) koja će se održati u hali u Ubu.

Sabac 02

Još jedan naš međunarodni sudija, Anđelko Popović, preneo je svojim koleginicama i kolegama svoje iskustvo sa seminara, koji je organizovan u FIVB/CEV centru za razvoj u Kopenhagenu u Danskoj, kroz 40-minutno predavanje na temu Psihološki aspekti sudjenja u savremenoj odbojci.

Svi učesnici seminara su imali priliku da kroz radionicu i kasniju otvorenu diskusiju u vezi specifičnih slučajeva vezanih za prvila igre, aktivno učestvuju u radu seminara i rešavanju zadatih slučajeva.

Sabac 03.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sudije, KD i D su takođe imali priliku da kroz anonimnu anketu ocene organizaciju seminara kao i da daju svoje predloge za poboljšanje rada UOSS i plasiraju svoje ideje za još bolju organizaciju budućih seminara UOSS.

Na kraju, uz opštu ocenu kao i onu dobijenu na osnovu rezultata pomenute ankete da je ovo bio jedan od najuspešnijih seminara u organizaciji UOSS, svim učesnicima želimo uspešnu i srećnu novu takmičarsku 2015/16. sezonu.

UOSS

Prezentaciju vezanu za promenu Pravila igre možete preuzeti ovde.

Prezentaciju ''Psiholiški aspekti suđenja u savremenoj odbojci'' možete preuzeti ovde.