grb-srbije

U sećanje: Jovana Čanković (1991-2011)

Sremskom Mitrovicom danas je odjeknula najtužnija vest. Iznenada, u dvadesetoj godini života, umrla je naša mlada koleginica Jovana Čanković.

Rođena je 21.04.1991. u Kninu. Sa svojom porodicom i mnogim drugim nesrećnim ljudima sklonivši se iz ratnog područja, sigurni dom je našla u Sremskoj Mitrovici. Tu je završila osnovnu i srednju školu. Bila je odličan učenik, drug i sportista. Veliku ljubav je našla u odbojci i svojom igrom je vrlo brzo postala prvotimac ŽOK "Srem". Nakon uspešno završene srednje škole upisala je Akademiju unutrašnjih poslova Republike Srbije u Zemunu. I tamo samo reči hvale.

Želela je da se posveti suđenju u odbojci. Položila je za osnovni rang 2007. i do maja 2011. godine sudila utakmice Druge pa Prve vojvođanske lige, kao i na svim takmičenjima u organizaciji Grada Sremske Mitrovice. Jovana se pokazala kao odličan, ambiciozan sudija i zato je predložena da polaže za republičkog sudiju ove godine na majskom turniru u Beogradu. Zadovoljstvo je bilo videti je sa novim grbom regionalnog sudije. Na žalost svih nas, smrt je odvela Jovanu nekim drugim putevima.

Srećni smo što smo je imali i neizmerno tužni što smo je izgubili. Hvala joj za sve, nikada je nećemo zaboraviti.

Sahrana Jovane Čanković je u sredu, 17. avgusta u 15 sati u Laćarku.

Udruženja odbojkaških sudija Srbije, Vojvodine i Sremske Mitrovice