grb-srbije

U sećanje: Ljubomir - Ljuba Aleksić

Ljubomir Aleksić, savezni - nacionalni sudija, decenijama jedan od najaktivnijih i najposvećenijih članova srpske sudijske porodice, preminuo je juče u Kraljevu, u 80. godini.

Po zanimanju mašinski inženjer, ceo svoj život posvetio je odbojci. Sudija je postao 1962. godine i do kraja karijere sudio je utakmice u svim takmičarskim rangovima u zemlji. Po završetku bogate sudijske karijere, dužnost kontrolora-delegata obavljao je na najkvalitetnijim domaćim takmičenjima. Između ostalog, Ljuba Aleksić je bio sekretar OK »Ribnica«, sekretar Međuopštinskog, pa zatim Regionalnog odbojkaškog saveza Raškog okruga. Bio je izuzetno angažovan i u sudijskoj organizaciji, kao dugogodišnji predsednik Sudijske organizacije OS Kraljevo (do 1996.) i predsednik Sudijske organizacije Odbojkaškog saveza Srbije. Bio je i član Izvršnog odbora Odbojkaškog saveza Srbije.

Funkcije budu i prođu, ali ono po čemu je Ljuba Aleksić zaslužio najdublje poštovanje je izvođenje na sudijski put brojnih generacija kraljevačkih devojaka i mladića, koji su decenijama načuljenih ušiju slušali Ljubine savete, i kao sudije i kao kontrolora-delegata. Očinski im je prenosio sve što je znao, bio dragoceni mentor i učitelj. Činio je to širom Srbije, ali Ljuba Aleksić je najzaslužniji što odbojkaške sudije iz Kraljeva imaju najviši ugled u odbojkaškom svetu, jednako prepoznatliv kao i ugled kraljevačkih igrača i trenera.

Udruženje odbojkaških sudija Srbije je zahvalno Ljubomiru Aleksiću za sve što je učinio za razvoj odbojke i ugled naših odbojkaških sudija.