grb-srbije

Polaganje ispita za regionalne i nacionalne sudije na Trofeju "Beograd"

Udruženje odbojkaških sudija Srbije obavestilo je sve osnovne sudijske organizacije (OSO) o tome da će polaganje ispita za rangove »regionalni sudija« i »nacionalni sudija« biti organizovano uoči i za vreme 44. Turnira gradskih odbojkaških omladinskih reprezentacija – Trofej »Beograd«, koji će biti održan 1-3. maja 2009. Na osnovu odgovarajućih pravilnika UOSS, uslovi za prijavu kandidata za polaganje, koja će se odvijati isključivo preko OSO su:

 

za rang "nacionalni sudija":

  • da kandidat ima najmanje 2 (dve) godine suđenja na republičkom rangu (II liga) i da nije dva puta neuspešno polagao za ovaj rang.
  • Obavezna kotizacija za ispit: 5.000 dinara (gotovinsko plaćanje - plaća se pre polaganja testova).

za rang "regionalni sudija" 

  • da kandidat ima najmanje 2 (dve) godine suđenja na osnovnom rangu (region) i da nije dva puta neuspešno polagao za ovaj rang. 
  • Obavezna kotizacija za ispit: 3.000 dinara (gotovinsko plaćanje - plaća se pre polaganja testova).

Posebni uslovi za kandidate za oba ranga

  • Putne troškove snosi svaki kandidat ili njegova OSO. 
  • Za praktični deo ispita kandidat je obavezan da ponese sudijsku uniformu u kojoj je sudio tokom prethodne sezone.

O datumu i mestu polaganja teorijskog dela ispita, kao i o rezultatima ispita, kandidati i njihove OSO biće obavešteni naknadno.

Prijave sa podacima kandidata osnovne sudijske organizacije dostavljaju najkasnije do 5. aprila 2009, godine na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.