grb-srbije

Subotica: kurs za vođenje elektronskog zapisnika

Danas u Subotici odbojkaški radni dan nije samo za reprezentativke Srbije i Grčke, koje u našem najsevernijem gradu igraju drugu utakmicu prvog vikenda Evrolige: u sali u Dudovoj šumi održan je kurs za nekoliko članova Udruženja odbojkaških sudija Subotice koji su vežbali vođenje elektronskog zapisnika. Melita Šašić, Bojana Ivić, Miloš Vidović, Mario Peić, Hrvoje Ušumović, Slobodan Loktionov i Bogdana Lukić, uz brižnu pomoć svog predsednika Dragana Vitasovića i Gorana Jovanovića... Đovanija, osposobljeni su za vođenje e-zapisnika.

 

Nije slučajno da je ovaj kurs održan baš u Subotici, jer će ovaj lepi grad velike odbojkaške tradicije sredinom jula 2009. biti domaćin kvalifikacionog turnira za odlazak na Svetsko prvenstvo 2010, a ženska ekipa „Spartaka“ će u narednoj sezoni nastupati u Kupu CEV. Pomenute sudije pre nekoliko dana su dobile uputstva, internet-adrese i pristupne šifre za korišćenje e-zapisnika, tako da su međusobno sarađivali u okviru UOS Subotice i odlično pripremljeni pojavili su se na kursu. Tu su saznali i za neke „cake“, male tajne za korišćenje programa, dobili savete kako da prebrode eventualni strah kojim ponekad zna da vas blokira „deus ex machina“, na koji način da premoste prepreke tokom utakmice, itd. U tome su od velike pomoći i tvorci programa za vođenje e-zapisnika, kompanija „Data Volley“, koji su program znatno unapredili u odnosu na početak sezone 2008/2009.

Sledeći ovakav kurs zakazan je za 6. jun u Nišu, kada će po istom obrascu za vođenje e-zapisnika biti obučene i koleginice i kolege iz Udruženja odbojkaških sudija Grada Niša. Koordinator ispred UOSS ponovo će biti Đovani.

su 2.jpg